Dobšiná oplatila Košickej prehru.

13.04.2015 17:00

Piatoligisti Dobšinej nielenže chceli potvrdiť dobrý výkon z Gemerskej Polomy, ktorú v derby porazili rozdielom triedy, ale ich cieľom bolo v domácom prostredí oplatiť nedeľňajšiemu súperovi z Košickej Novej Vsi aj jesennú prehru.
 

I keď hostia po hodine hry dokázali streliť kontaktný gól, domáci Husár bol proti a zvýšil po druhýkrát na rozdiel dvoch gólov. Tento stav sa už do záverečného hvizdu nezmenil a tak si Dobšinčania pripísali plný bodový zisk.

„Začali sme kvalitne a do polhodiny sme mohli streliť minimálne štyri góly. Tutovky a šance sa núkali, ale nevyužili sme ani tie najvyloženejšie, keď sa naši útočníci ocitli zoči-voči gólmanovi hostí. Podarilo sa to iba Husárovi, ktorý zúžitkoval moju prihrávku na otvorenie skóre. Hosťujúci Grutka však z priameho kopu vyrovnal, čím stanovil aj polčasové skóre. Cez prestávku sme si povedali, že inkasovať už nesmieme a musíme pokračovať v útočnom snažení. Slová trénera padli na úrodnú pôdu a hneď po obrátke Martinko prenikol a nezadržateľne strelil gól, čím sme šli po druhýkrát do vedenia. Neskôr hosťujúci Ružinský zasiahol loptu v šestnástke rukou a Gallo z penalty vedenie poistil.  Hostia však po hodine hry Grutkom znížili na kontaktný gól. O niekoľko minút sa nám však podarilo skórovať a zvýšiť náskok na rozdiel dvoch gólov. Martinkova prihrávka smerovala na F. Fabiána, ale ten nakoľko bol v ofsajde do hry nezasiahol a lopta tak našla Husára, ktorý po samostatnej akcii rozvlnil hosťujúcu sieť. Tento stav sme už udržali až do konca. Kolektívny a disciplinovaný výkon sme tak z Polomy potvrdili a pred domácimi fanúšikmi sa nám podarilo doviesť zápas do víťazného konca. Naši FANS ukázali ako vedia skandovať a celý zápas nás povzbudzovali a hnali za víťazstvom,“ zhodnotil duel najlepší strelec MFK Dobšiná Jerguš Barnák.

 

Dobšiná  - Koš. Nová Ves  4:2 (1:1), G: Husár 2 , Martinko , A. Gallo (11 m) - Grutka 2.

Dobšiná: Potočný - Martinko, P. Fabián, M. Gelda, Husár, J. Barnák, J. Gelda, Gallo, F. Fabián,P. Hutník, M. Poliak, striedal: J. Hutník.

autor: Karol Csobadi

Zdroj: www.futbalvsfz.sk